In de tiny house badkamer hebben we een composttoilet laten plaatsen, zodat we off grid kunnen leven. We hebben gekozen voor de Separett Droogtoilet Luxe Villa. Dit is (zoals de naam al zegt) een luxe versie droogtoilet. We hebben de toilet gekocht bij Ecosave.

   

Dit composttoilet scheidt de urine voorin van de vaste delen en toiletpapier achterin. Als je op de toiletbril gaat zitten, gaat het klepje achter open (zie vierde foto). In de toilet zit een emmer waar de vaste delen in terecht komen (zie derde foto). Onderin de emmer doen we hennepvezels. De urine gaat met een slang naar buiten. Daar vangen we het op in een jerrycan, die we legen in het helofytenfilter. Joachim heeft een sensor aan de jerrycan gebouwt die binnen met een lampje aangeeft als de jerrycan vol zit.

Het ideale van deze toilet is dat je nog minder vieze luchtjes ruikt dan bij een gemiddeld toilet. Het geheim van deze toilet is namelijk dat er een ventilator in zit die alle luchtjes naar buiten zuigt. Alles wat in de emmer komt, droogt zo ook uit, waardoor er ook minder tot geen geur meer vanaf komt.