Rotpunkt thermoskan

In een huis waar je off-grid leeft, wil je zorgen dat je zo weinig mogelijk energie verspilt. Je komt er achter dat een koffiezetapparaat of een waterkoker hele hoge piekbelasting op je stroomnet geven, waardoor je die apparaten beter niet in een off-grid tiny house kunt gebruiken. Water koken we dus met een fluitketel en koffie zetten we met een perculator.

Fluitketel op rocketstoveIn de winter kunnen we water koken op de rocket stove, als deze aan staat. Daarna wil je graag dat het water zo lang mogelijk warm blijft. Nu we onze geiser nog niet hebben aangesloten al helemaal. Het water wat je kookt is dan naast water voor koffie of thee ook je warme water voor het opfrissen als je opstaat, de afwas en schoonmaken.

Wil je minder energie verspillen aan het steeds weer opwarmen van water? Koop dan een goede thermoskan. Degene waar wij het meest blij mee zijn is de Rötpunkt isoleerkan. Dit zijn de beste thermoskannen die er zijn! Te koop in allerlei kleuren. Als je er kokend heet water in doet in de avond, heb je in de ochtend nog warm (richting heet!) water. Voor ons heel fijn op het moment, omdat ons watersysteem nog niet is aangesloten en we in de ochtend meteen warm water hebben om ons mee op te frissen. Met deze thermoskannen kun je koffie en thee heel lang heet/warm houden.