Om Joachim, mijn man, nog enthousiaster te maken over tiny houses, nam ik hem mee naar de Tiny House Jamboree in oktober 2017. Deze was in Almere. Hier konden we echt zien hoe groot een tiny house nu eigenlijk was en hoe het voelde om in zo'n huisje rond te lopen. We keken onze ogen uit. Er stonden zoveel verschillende huisjes!

Tijdens het bekijken van de huisjes viel ons er een in het speciaal op: de Tiny Quatro. Sacha en Debbie van Tiny House Limburg lieten het huisje zien aan de duizenden bezoekers en legden uit waarom ze het huis op deze manier hadden gebouwd. Het huis zag er mooi afgewerkt uit en was bedoelt voor on-grid wonen. Er zaten twee grote loften in, zodat er 4 mensen zouden kunnen slapen (vandaar de naam die ze het huisje hadden gegeven). De plafonds waren hoog, om een gevoel van ruimte te geven. En de mooi wit geverfde wanden met latten van blank hout, gaven het huis een open sfeer. Ook de mooie grote ramen vielen ons op. Wat een licht en ruimtegevoel!

Dit huis liet ons de maanden daarna niet meer los. En begin 2018 besloten we er voor te gaan. We informeerden of het huis nog te koop stond en vroegen of het mogelijk was dit huis off-grid te maken. Op allebei kregen we het antwoord: ja. We vroegen Tiny House Limburg om nog enkele aanpassingen voor ons te maken. De normale toilet werd vervangen door een composttoilet, er kwam een aansluiting voor een rocket stove en we wilden graag een dakraam in ons huis.

In juni 2018 konden we het huis uit Limburg ophalen. We hebben het naar Wageningen gebracht en hebben het huis sindsdien verder off-grid gemaakt en ingericht zoals we het zelf fijn vinden.

Kijk met het onderstaande filmpje en de 360 graden foto´s (als je in Google Foto´s bent en je klikt nog een keer op de foto is het net of je zelf in het huisje staat!) hoe onze tiny house er van binnen uitziet: